Verksamheten

Evas katthem drivs helt ideelt av privat personen Eva Hellqvist. Katthemmet startade 2010. Självklart finns ett gäng frivilliga volontärer som hjälper till också. Eva vill också bidra till att hjälpa människor i samhället. Bland annat finns ett samarbete med Frivården, samhällstjänst erbjuds samt praktik möjlighet finns.
När en katt anländer till katthem besiktar Eva, som har stor erfarenhet av djurhantering i alla former först katten, sen placeras den i ett särskilt hus med 3 karantänrum, nästa steg är besök hos veterinären. Där undersöks katten och nödvändig behandling sätts in. Det kan vara tex vaccinering och kastrering mm.
När dom väl är hemma på katthemmet igen så placeras dom återigen i karantän och där befinner dom sig under minst 2 veckor. Sen flyttas dom vidare till kattungehuset alternativt till vuxenhuset. Även jourhem är en nödvändig del och används vid behov.
Sedan börjar det mödosamma arbetet med att finna passande hem till dom små liven. Här kan tyckas att vi har hårda krav men det är absolut inte bara att komma och välja en katt. Hemmet ska kunna tillgodose kattens unika behov. Vissa missar vill vara ute andra inne. Kattungar får aldrig flytta till ett hem där dom blir ensamma. En kompis behövs alltid. Innan vi lämnar katten vidare försäkrar vi oss om att det är ett bra och ett föralltid hem.
Eftersom katthemmet bedrivs helt ideelt och finansieras av privatpersoner och ett fåtal sponsorer så tas självklart en adoptionskostnad ut när katten levereras. Vid leverans är katten från Evas katthem självklart vaccinerad, kastrerad, chippad och försäkrad.

En dag på katthemmet:
Dagen börjar tidigt med städning och utfodring i alla tre husen. Detta tar en avsevärd tid eftersom katterna är med och pratar, vill ha godis och uppmärksamhet. Samtidigt görs en enklare kontroll av varje katt.
När utegårdarna städas så byts och kontrolleras även leksaker och klättertorn. Samma procedur genomförs självklart varje kväll också.
Varje vecka är det också storstädning av lokalerna, som då städas från golv till tak.
Sedan journalförs varje katt, beställning av foder, sand och mediciner. Samtal med länsstyrelsen, veterinär, sponsorer. Planering för loppis, lotterier och övriga aktiviteter för att få in pengar till en oerhört kostsam verksamhet. Att hjälpa är nödvändig och det kostar pengar .